största tech-konferens i världen

Heta nyheter på världens största tech-mässa

2018-01-10

184 000 besökare och 4 000 utställare. Butiksinredning.se är på plats i Las Vegas för årets upplaga av Consumer Electronics Show (CES), världens största elektronikmässa, som täcker in allt ifrån de största och bästa tv-apparaterna till de minsta och smartaste nyheterna inom wearables. Det handlar om smart cities, smarta hem, självkörande bilar och 5G. Och självklart massor av tech-nyheter som påverkar detaljhandeln på olika sätt.

buss från toyota kör själv

Rullande butik eller restaurang – Toyotas nya självkörande buss skapar nya möjligheter. 

 

Toyota lanserar butik på hjul

Fysisk butik eller e-handel – varför välja? Med Toyotas nya koncept e-Palette kommer butiken till dig i form av en självkörande buss. En butik på hjul helt enkelt, mobilitet och hemkörning i en skön fusion. Behöver du shoppa nya skor? Eller äta pizza on the go? Oavsett behovet kan en e-Palette inredas och serva sina kunder. Konceptet är fortfarande under utveckling och kanske kan vi räkna med en körfärdig modell i samband med Sommarolympiaden 2020 i Tokyo.

pay and smile

Ny betallösning som bygger på ansiktsigenkänning visas på CES-mässan. 

 

Betala med ett leende

Alipay, Kinas största aktör inom online och mobil betalning som ägs av Alibaba Group, visar nya betallösningen som bygger på ansiktsigenkänning, Smile to Pay. Betala med ett leende! Kina ligger hästlängder före resten av världen när det gäller smarta digitala betallösningar. Smile to Pay används redan i skarpt läge i samarbete med snabbmatskedjan KFC i Hangzhou. Och det lär inte dröja länge förrän vi får se mer av den smidiga betallösningen.

Kwik Commerce push button

Startup-bolaget Kwik promotar sin smarta uppkopplade knapp som gör det möjligt för konsumenten beställa hem sina favoritvaror direkt ifrån återförsäljaren. Varumärket når direkt fram till konsumenten, bygger relation och skapar lojalitet på ett helt nytt sätt – allt med tillgängliga data för analys.

Så här går det till:


 Tipsa andra

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 2143 andra.

Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.butiksinredning.se