spela och samla rabatt

Locka kunder till butiken med mobilspel

2017-08-16

Jo det kan faktiskt löna sig att spela mobilspel. ICA Kvantum i Välsviken, Karlstad har lockat kunder till sin butik med hjälp av en spel-app utvecklad av digitala innovationsbyrån Sticky Beat. Shopping Games är skapad för en bred målgrupp där spelarna belönas med rabatter.

mobilspel genererar rabatt

Detaljhandeln kan locka kunder till butiken med hjälp av spel där kunden vinner rabatt. 

 

Samla varor på tid

Första spelet är ett shoppingrace som utspelar sig i en Pacmanliknande butiksmiljö. Ett antal varor ska samlas in på tid. I butiken finns även andra kunder som inte alls har speciellt bråttom. De är helt enkelt väldigt bra på att ”vara i vägen”. När alla varor är insamlade ska man skynda sig till kassan. Hinner man i tid startar nästa level med längre shoppinglista och kortare tid.

Samla kundvagnar på parkeringen

I det andra spelet samlar man kundvagnar på ICAs parkering.

– Alla som har spelat ”Snake” på en Nikia 3310 vet hur spelet är uppbyggt. Ju fler kundvagnar man samlar, desto längre blir ”ormen” du ska navigera mellan parkerade bilar och personer som går runt på parkeringen, berättar Andreas Stjärnhem, Sticky Beat.

Ibland åker det även förbi bilar och lastbilar som man naturligtvis måste akta sig för. Och hittar man korv med bröd kan man ta den för att få bonuspoäng. När alla vagnar samlats in går man till vagnboden för att få bonuspoäng och komma till nästa level.

nästa level ger högre rabatt

Träffsäkert spelande ger högre rabatt. 

 

Stapla varor i butiken

I tredje spelet staplar du varor. En robot-arm håller i fem paket eller burkar och rör sig fram och tillbaka. Det gäller att släppa paketen så exakt man kan ovanför de andra. Missar man ett paket blir det fyra till nästa våning osv, tills man bara har ett paket kvar. Missar man det är spelet slut. Och när man lyckats stapla ett antal våningar så börjar hela stapeln att svaja, vilket såklart gör det svårare att pricka rätt.

rabatt för fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet kan också samla rabatt och generera fler kundbesök i butiken. 

 

Rabatt i utvalda ICA-butiker

Och så var det då det här med rabatten. Varje vecka får man rabatt på tre varor i utvalda ICA-butiker, en vara per spel. Rabattsatsen baseras på vilken poäng man får i spelet: 5, 10, 25, 50 eller 100 %. Erbjudandet sparas i telefonen och löses in i kassan inom en vecka.

– Äntligen blir man belönad på riktigt för att man spelar spel! säger en nöjd Andreas Stjärnhem som hoppas att spelet ska sprida sig till ännu fler butiker.

Vill man utmana sig själv och få utdelning i alla Sveriges ICA-butiker kan man ladda hem appen ICA Hälsorabatt där fysisk aktivitet genererar rabatter på utvalda varor. När appen lanserades förra året bidrog den till att öka försäljningen på ICAs Gott Liv-produkter med hela 48 procent. 

 

Gabriella Mellergårdh


 Tipsa andra

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 2150 andra.

Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.butiksinredning.se