Skånska Byggvarors Shop-in-shop-lösning

Shop-in-shop ett vinnande koncept

2017-04-10

Det är som ett kinderägg i jätteformat. Besök Plantagens butik i Jönköping och du får också möjligheten att ta del av Skånska Byggvarors sortiment med både inspiration, kundrådgivning och möjligheter att handla. Skånska Byggvarors Shop-in-shop lanserades även i norska Bergen och Stavanger i mars.

Löser kundens behov på ett och samma besök

Den gemensamma butikssatsningen fångar upp kundernas efterfrågan av inspiration för nya kreativa hemmamiljöer. Med bara ett butiksbesök kan kunden få hjälp både tekniska och praktiska lösningar av uterum och trädgård.

– Vi vill skapa samma hemtrevliga känsla i våra nya butiker och skapa en flexibel miljö som snabbt kan följa och leda trender inom exempelvis uterum och trädgård, säger Beiron Palm, affärsutvecklingschef Skånska Byggvaror, i ett pressmeddelande.

Skångska Byggvarors Shop-in-shop-lösning består av butiker på 400-600 kvadratmeter och de har designats av AWDeco Stockholm.

House of Marley gillar Shop-in-shop

Trendiga House of Marley som säljer hörlurar och högtalare i exklusiva naturmaterial ser fördelarna med att finnas på plats där kunder kan "klämma och känna". 

 

Sänkta kostnader och ökad exponering

Shop-in-shop är ett väl beprövat koncept där ”butiken i butiken” hjälper till att skapa mervärden för kunden. Studier visar att alla vinner på lösningen genom sänkta kostnader och ökad exponering för kunder, både den butik som upplåter plats och den som hyr in sig.

Trendiga House of Marley som framför allt säljer sina produkter via nätet har sett goda effekter av att presentera sitt sortiment i samarbete med andra butiker, shop-in-shop. Kolla filmen här:

Fungerar både i större och mindre format

Särskilt i större varuhus som amerikanska Bloomingdale´s har man framgångsrikt haft kända varumärken som exponerat sig med egna butiker i själva butiken.

Men det finns också mer lågmälda och enkla exempel, som snabbmatskedjan Sibylla som under många år erbjudit servicehandeln möjlighet att locka konsumenterna med ett folkligt och välkänt varumärke i sin butik. Sibyllas shop-in-shop-koncept expanderar snabbt och idag finns man i 10 europeiska länder.

Här kan du läsa fler smarta tips om shop-in-shop!

 

Gabriella Mellergårdh


 Tipsa andra

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 2150 andra.

Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.butiksinredning.se