Butiksinredning

doftmarknadsföring

Sinnesmarknadsföring i juletid

 2017-12-01

Vill du få kunderna att spendera extra tid i butiken så här i jultider? Då ska du lägga krutet på skön harmoni mellan doft, musik och vackra miljöer i butiken.

En ny avhandling från Linnéuniversitetet visar åter igen hur våra sinnesförnimmelser påverkar känslor och köpbeteenden i detaljhandeln.

Kylda varor förvaras energismart

Så vill kunden handla kylda varor

 2017-10-30

I en livsmedelsbutik går mer än halva energikostnaden åt till att kyla varor. Nu är ny forskning på väg för att skynda på energieffektiviseringen i butik, något som både ger vinster för miljö och matvarukvalité. Men det är viktigt att inte tappa bort kundperspektivet.

Växande möjligheter med digital butikskommunikation

Digital signage - börja idag

 2017-05-05

Idag sker det första mötet mellan varumärke och konsument allt oftare i den digitala världen och butiker arbetar hårt med att integrera digitala lösningar i den fysiska inredningen. Virtual reality, augmented reality, RFID och beacons är bara några exempel på områden där man testar sig fram för att finna kundnyttan i användandet av ny teknik i butiksmiljö – mer eller mindre framgångsrikt.

– Många är fortfarande osäkra på var de ska börja. Vi kan se att digital signage och digitaliseringen av butikskommunikation är en väldigt bra utgångspunkt, säger Jonas Liljebäck, VD och partner på Expohouse Sweden som bland annat utvecklar skräddarsydda butikskoncept.

Försäljningen ökar med rätt butiksdisplay

Maxa försäljningen med genomtänkt display

 2017-02-03

Det tål att upprepas – hur en produkt presenteras i din butik är avgörande för hur den kommer att sälja. Och här handlar det både om en säljande butiksdisplay och en genomtänkt produktexponering.

Intervju med Jimmy på Reform

 2016-11-04

Reform AB är ett företag som jobbar med att ta fram smarta lösningar för inredning av butikslokaler. De skapar bland annat displayer i olika material som används inuti och utanför butiker, och de kan också ta fram kompletta lösningar för inredning i butiken. Det här är ett företag som har lång erfarenhet av inredningsdesign och som i Sverige drar stor nytta av att befinna sig i den produktiva Gnosjöregionen.

Vi pratade lite med Jimmy Karlsson som sköter den svenska verksamheten från Gnosjöregionen, med butiksinredning för svenska företag, för att få svar på frågor omkring deras tjänster.

Hej Jimmy, ni jobbar med att ta fram butiksinredning till butikslokaler, hur länge har ni gjort det?

Vi har hållit på några år nu, det är väl 2-3 år nu, men det här är ju en norsk firma så i själva verket så har vi varit 25 år i branschen.

Vad skulle du säga är er främsta styrka?

Vi är det lilla företaget som snabbt kan anpassa oss till rådande situation. Vi är flexibla, det är vår styrka.

Vad skulle du säga är det mest annorlunda projekt som du har jobbat med?

Det blir ju mycket displayer och sådant, och det var väldigt roligt att vi fick vara med och leverera displayer ända ner till Sydafrika. Det var nog det roligaste som jag kan minnas.

Fick du följa med ner på resan till Sydafrika?

Så bra var det ju inte, men vi fick ju leverera och jag tycker att det var väldigt långt bort för ett sådant litet företag som vi ändå är. Det var roligt att få vara med och göra detta.

När ni skapar displayer och inredning, finns det några särskilda material som ni brukar rekommendera?

Det har att göra med vad kunden vill ha men vi jobbar mycket i plåt och tråd. Vi tar in de material som kunden vill ha. Oavsett om det är trä eller plast eller annat material så fixar vi det. Vi finns ju i en rätt så bra region som kan ordna det mesta, Gnosjöregionen.

Varför ska man vända sig till er om man behöver butiksinredning, vad är den främsta anledningen?

Vi kan ju vara med i hela processen från idé till utleverans. Vill kunden det så tar vi hand om helheten, och vi kan också ta hand om vissa utvalda bitar om kunden föredrar detta. Vi erbjuder en flexibilitet. Vi kan hela processen och erbjuder kompletta lösningar då det behövs.

Tack för intervjun Jimmy, fortsatt lycka till med butiksinredningsprojekt i Sverige och i andra länder!

butiksinredning i trä eller metall

Butiksinredning av trä eller av metall

 2016-08-19

Butiksinredning Då man ska inreda en butik så kanske man kommer att börja om från noll och beställa hela inredningen från ett företag som har lämpliga möbler och viktiga detaljer som lister och krokar. Men ska man välja butiksinredning av trä eller av metall? Oavsett om man vill inreda med ett unikt tema som till exempel Feng Shui eller om man mest vill skapa en ren och snygg yta så bör man betänka hur trä och metall uppfattas och var det kan vara bäst att använda varje material.

Semestertid är shoppingtid

Semestertid är shoppingtid

 2015-06-30

Shopping eller bad på semestern? Återstår att se om Svensk Handel får rätt i Handelsbaromtern för juni som visar att hälften av handlarna (54 procent) tror på minskade vinstmarginaler för handeln som helhet i sommar. En kylig start på sommaren, stigande arbetsgivaravgifter och stark dollar uppges vara de huvudsakliga anledningarna till vikande tro på försäljningsutveckling.


Men även om Svensk Handel förutspår en sval försäljning är det tveklöst så att semestertider innebär shopping. Och kanske är det just nu som dekoratörerna får visa framfötterna mer än någonsin för att skapa lockande skyltfönster. Bloggaren och föreläsaren inom visual merchandising Jonathan Baker fångar upp de hetaste skyltfönstren i Londons stadspuls där exempelvis varuhuset Debenhams på Oxford Street med hjälp av raffinerad ljussättning lyckas skapa magi av så enkla färger som vitt och bleka pasteller. Eller modebutiken Jigsaws på Kings Road där man målar i somrigt vitt och blått med hjälp av sand.

Begagnad butiksinredning på gott och ont

Begagnad butiksinredning på gott och ont

 2015-06-04

Begagnad butiksinredning är något som många söker efter på nätet. Och visst kan det finnas stora ekonomiska fördelar med att köpa produktställ, hyllor och diskar som använts tidigare men som ändå är hela och rena och funktionsdugliga.
Ibland när man tar över en butikslokal finns möjligheten att samtidigt ta över den begagnade butiksinredningen vilket kan vara ett klipp, i synnerhet om man håller sig något så när inom samma bransch. Så länge det begagnade är fräscht och snyggt kan det räcka att komplettera med enstaka artiklar och möbler för att kicka igång den nya butiken.

Butiksleverantör och e-commerce på Kistamässan

Den nordiska handelns viktigaste mötesplats

 2015-02-19

Årets Butiksleverantör och e-commerce på Kistamässan samlas allt inom handeln på en och samma plats. Ny innovativ teknik, utrustning och inredning för hela handeln.

– Här lyssnar du på framgångarna, förebilderna och forskningen. Här får du de djupa insikterna och de breda perspektiven som gör att du tänker om och ser din verksamhet i nytt ljus, säger Caroline Svärd, projektledare.

Smart butiksbelysning ger klirr i kassan

Smart butiksbelysning ger klirr i kassan

 2015-01-15

Produktnyhet Belysning är så mycket mer än bara armaturer. Det menar Kent Rosengren, VD Easyform AB. Varje varumärke har sin egen identitet som kan förstärkas genom en shoppingupplevelse som ligger i linje med denna. Till exempel ”sportig”, ”elegant”, ”exklusiv”, ”lågpris” för att nämna några.

Hur kan butiksbelysningen göra skillnad i shoppingupplevelsen?

– Vissa butiker föredrar ett lite vitare/kallare ljus som upplevs som mer ”gnistrande” och elegant, andra butiker föredrar ett varmare ljus och mer av accentbelysning för att framhäva vissa produkter eller för att skapa en trivsam butiksmiljö, säger Kent Rosengren. 

Oftast innebär ny butiksbelysning en relativt stor investering och då är det viktigt att det blir rätt från början.

– En sådan investering bör leda till både en bättre shoppingupplevelse och en lägre driftskostnad, säger Kent Rosengren.

Skapa upplevelser och mötesplatser

Skapa upplevelser och mötesplatser

 2014-12-18

Mötesplats. En butik är så väldigt mycket mer än en plats för inköp – det är en mötesplats. Det menar Charles Larsson, marknadschef på Steen & Ström Sverige AB, Skandinaviens ledande köpcentrumutvecklare. 

– Det är en generell förändring som skett över tid och som accelererat både vad gäller köpcentrum och enskilda butiker. Vi skapar mötesplatser vilket också påverkar miljön, säger Charles Larsson.

För en butik som vill utveckla sitt koncept är det därför viktigt att tänka på exempelvis en sådan sak som sittplatser. Det handlar inte längre bara om hyllsystem och displayer.

– Det handlar om att skapa en helhetsmiljö som attraherar din målgrupp, säger Charles Larsson.

Showroom i butiken

Nya koncept och format i framtidens butik

 2014-12-16

Framtidens butik. Trenderna som anger riktningen för framtidens butik kommer att vara helt branschöverskridande tack vare den digitala tekniken.

– Som forskare vill jag noga betona: Den fysiska handeln kommer inte att dö. Men vi kommer att se nya butiksformat och butikskoncept, säger Malin Sundström från handelsinstitutet SIIR (Swedish Institute for Innovative Retailing).

För att följa med förnyelsevågen måste aktörer inom handeln bli ännu mer kreativa och, framför allt, bredda sin konsumentinsikt, menar Malin Sundström.

– Det är jätteviktigt att förstå dagens och framtidens konsumenter. Det handlar inte längre om färg, form och design i butiksinredningen. Vi måste förstå hur människor kommunicerar.

Rachel Shechtman, Story, New York

Butiken som regelbundet byter inredning och sortiment

 2014-12-04

Inrednings- och sortimentsbyte. Hur ska en fysisk butik behålla dragningskraften när e-handeln lockar kunder i allt större utsträckning? Rachel Shechtman har utmanat rådande butikskoncept. Hon är varumärkeskonsulten som blev entreprenör genom att skapa något helt nytt i en butiks- och eventlokal, mitt på Manhattan, New York. Butiken heter STORY och konceptet är hämtat från medievärlden. STORY fungerar som en tidning där temat/utbudet förändras var fjärde till sjätte vecka. Några exempel är Color STORY, New York STORY, Love STORY och Wellness STORY.

– Ett magasin berättar historier med hjälp av bilder och skrivna ord. STORY gör det genom försäljning och event, säger Rachel till tidningen New York Times.

Åk på trendspaningsresa

Åk på trendspaningsresa

 2014-11-19

På trendspaningsresa. Berlin, London eller New York – uppsök inspirationen där den finns! Det rådet ger SRC, Scandinavian Retail Center, som arrangerar trendspaningsresor inom alla branscher.

 – Allt bygger på vad uppdragsgivaren vill få ut, det kan handla om trender inom mat och service likaväl som butiksinredning och butikskommunikation, säger senior consultant Richard Sverkersten.

Nya lampor i dansk design

 2014-10-11

Visst är de duktiga, danskarna. Här kommer nya lampor från Louis Poulsen. 

Se fler bilder och läs mer på trendspanarna.nu

Foto: Louis Poulsen

Marknadsföring

Butiksexponering online och offline

 2014-10-11

För att en butik ska uppmärksammas och besökas av nya kunder så gäller det att den exponeras på olika sätt. Idag så är det en självklarhet att man måste jobba med butikexponering både online och offline, men det är inte alltid så lätt att veta hur man ska gå till väga och vad som verkligen lönar sig bäst. Om man inte kan så mycket om marknadsföring så är det en fördel att jobba tillsammans med en reklambyrå som kan de metoder som man måste använda sig av, detta för att synas på nätet såväl som offline. På så vis kan man se till att fokusera på rätt platser att annonsera och se till att ha en hemsida som fungerar som ett väldigt effektivt visitkort.

Hur kan man skydda sin butik på bästa vis?

 2014-10-11

Så länge som det finns folk som av olika anledningar försöker stjäla så kommer butiker att behöva investera i säkerhet. Många gånger så kan man se till att fullkomligt motverka brott genom att installera kameraövervakning och varularm som avskräcker från brott. Man kan också jobba med butiksinredning som gör att butikslokalen känns säker och trygg att vistas i. När de som jobbar i butiken har god översikt och vet precis vilka säkerhetsrutiner som gäller så skapar man en atmosfär som motverkar stölder eller hot. Sedan så är det ju faktisk så att man måste inse att olika områden har olika karaktär och att det gäller att se över sin säkerhet i enlighet med den miljö som man driver butiken i.

Hur väljer man rätt butiksinredning

 2014-10-11

När hyreskontraktet eller köp-kontraktet för den nya butikslokalen är klart så kommer en viktig fråga, hur ska man renovera och inreda för att få en riktigt säljande miljö för sin vara eller tjänst? Idag så kan man välja mellan många olika material och design på butiksinredning och det är inte alltid så lätt att avgöra hur allting kommer att se ut när det väl är på plats. Visst kan det vara till hjälp då man kan se utställningar av butiksmöbler eller se bilder och film från andra butikslokaler som inretts för liknande typer av verksamheter, men det är för det mesta så att man tjänar på att köpa sin inredning från företag som har lång erfarenhet av butiker och som kan guida en till den bästa lösningen.
Här följer några viktiga punkter för vad man ska betänka då man ska välja inredningen till butiken. Med dessa i åtanke så blir det lättare att välja rätt butiksinredning och få möbler som är både funktionella och vackra.

Modern butiksinredning för den lilla butiken

 2014-10-11

Vad menar man egentligen då man talar om modern butiksinredning? Ibland kan man ju undra om det verkligen gör så stor skillnad att ha hyllor i stål istället för traditionella köpmansdiskar i trä. Faktum är att det där med modernt inte utesluter de traditionella butiksinredningarna med en massa fack gjorda av vackert trä. Det går bra att beställa den här typen av inredning om det är så att man upplever att det är det som behövs. Det som gör att man kan kalla möblerna moderna är att de har utformats för att ge en komfort och smidighet samt för att vara flexibla så att man kan göra om i sin butik utefter behov.

Delikatess

Butiksinredning för alla sinnen

 2014-10-11

Då man funderar på vad man kan göra för att skapa en butikslokal som är attraktiv och som får folk att vilja köpa så kan man leka med lite olika koncept och idéer. Ett intressant sätt att tänka på är hur våra olika sinnen kan stimuleras i en butik. Om man använder sig av smart butiksinredning så kan man väcka folks olika sinnen på ett positivt sätt, och även om det inte leder till omedelbar försäljning så kan det vara ett sätt att bygga upp en kundkrets som ständigt återkommer för att handla mer.

Butiksinredning som är effektiv och vacker

 2014-10-11

Innan man beställer inredning till en ny butik så gäller det att fundera på hur möblerna kommer att fungera i praktiken. Man kan alltid se på bilder av snygg butiksinredning och tänka att det vore fint med en butikslokal som ser precis likadan ut, men det här är inte rätt sätt att resonera på. För det första så är varje butikslokal unik, och den kommer att ha sina egna förutsättningar för att skapa trivsel och elegans. Sedan så är det givetvis så att den typ av vara som man säljer i lokalen behöver rätt typ av inredning och här kan man verkligen tala om att effektivitet är en viktig punkt.

Hur skapar man bekväma provrum

 2014-10-11

Om det är så att traktens alla ammande mammor samlas i dina provrum så vet du att det antagligen är rätt bekvämt i dem. Nu får man ju verkligen hoppas att mammorna även handlar kläder eller åtminstone inte tar upp platsen för andra som faktiskt vill prova plagg. Bekväma provrum är viktiga, men hur ska man inreda dessa så att folk upplever att det är kul att komma och prova nyheter? För de allra flesta så är det viktigt med provhytter där man har en spegel och kan röra på sig och sedan så finns det mer som kan bidra till trivseln på ett positivt sätt.

Hyra inredningsdesigner eller inreda själv

 2014-10-11

Om man tycker att man har god smak och vet hur en snygg butik ska se ut så kanske man inte tycker att det behövs någon hjälp med att inreda en ny butikslokal eller göra om i en redan existerande butik. Det är dock bra om man inser att även om man kan lite om färg och layout så betyder det inte att man är expert på området. En professionell inredningsdesigner som jobbar tillsammans med företag som tar fram butiksinredning, och han eller hon vet hur man kan använda sig av några få knep för att fullständigt ändra om i ett rum. Det här är något som kan få en väldigt positiv effekt på försäljningen i butiken och därför ska man fundera på om man ändå inte borde låta en inredningsdesigner ta hand om jobbet.

Inspiration för butiksinredning

 2014-10-11

Inspiration för en butik kan man få på många sätt. Även om man till sist hyr in en inredningsdesigner för att renovera och inreda butiken så kan det vara klokt att ha gjort sig en uppfattning om vad som känns rätt för ens egen verksamhet. Kanske är det dags att resa till Paris, London och New York för att fönstershoppa och se hur spännande butiker inreder för att öka på köplusten och för att skapa miljöer som man gärna återkommer till. Om man inte har tid att resa jorden runt så kan man göra detta med några knappklick online genom att se på shoppingvideos och även ta en titt på presentationer från företag som tillverkar modern butiksinredning.

Inbjudande

Inspiration till att köpa i en butik

 2014-10-11

Vad är det som får oss att vilja handla i en butik medan vi inte ens bryr oss om att kliva in i en annan butik? Det kan till och med vara så att två butiker säljer precis samma varor men på grund av att de har så olika karaktär så upplever man att den ena är bättre än den andra. För den som driver en butik så är det verkligen ett måste att förstå vad som inspirerar till köp, och vad som har motsatt effekt. Det här är ett ämne som man kan fördjupa sig och det är klart att man inte på några minuter kan förklara kundpsykologi, men det finns trots allt några enklare saker att betänka som kan leda till att försäljningen ökar i ens butikslokal.

Butiksbelysning

Vikten av bra butiksbelysning

 2014-10-11

Även om man har en ganska liten butikslokal så kommer man att behöva rätt typ av belysning för att kunder ska kunna orientera sig och snabbt få syn på de produkter som de kan tänkas köpa. Man kan säga att butiksbelysning är en vetenskap i sig, men som tur är så måste man inte bli proffs på spottar och led-lampor då det finns experter som kan dela med sig av sina kunskaper. När man kontaktar ett företag som tar fram butiksinredning så brukar man även kunna diskutera hur man får rätt ljusbild i en lokal. Med en skräddarsydd lösning så får man den trivsamma miljö som krävs för att köplusten ska öka och trivseln för personal ska infinna sig.

Leasing av maskiner för en butik

 2014-10-11

Att öppna en ny butik innebär en massa kostnader och då nödvändiga maskiner såsom kassaapparat och mer kostar en hel del pengar så kan man överväga att leasa maskinerna till butiken. Det här är en metod som gör att man inte måste lägga ut hela beloppet för maskinerna på en gång och att man på sätt och vis hyr sin utrustning från kreditgivaren som köper den. Om man väljer leasing av maskiner för sin butik så är det viktigt att man får goda villkor i det leasingkontrakt som man skriver under och som man sedan får rätta sig efter. Här gäller det att inte ta något för givet och att ta ekonomisk hjälp om man inte själv förstår innebörden av kontraktet.

Inredning i plåt

Hur fungerar möbler av plåt i en butik?

 2014-10-11

För att välja rätt möbler till en butik så måste man tänka på det där med material. Det är rätt vanligt att man tillverkar butiksinredning av plåt, detta även om slutprodukterna inte direkt för tankarna till ett rostigt plåt-ark. Med moderna bearbetningsmetoder och effektiv metallbearbetning så skapas möbler som är mycket hållbara och även fina att se på. Verkstäder kan utföra kompletta arbetsprocesser och se till att ett plåt-ark går från plåtbockning till montering av färdiga hyllor. Det här är spännande processer som leder till stor variation och butiksmiljöer som är unika och mycket funktionella.

Reparation och uppdatering av butiksinredning

 2014-10-11

Om man märker att en hylla i ens butik rör på sig så snart någon kliver in i butiken så kan det bero på att golvet under hyllan är skadat eller att det är dags att reparera möbeln. Har man kvalitetsinredning i sin butik så lär det ta tid innan man måste reparera men även butiksinredning av hög kvalitet kan skadas om man använder den på ett felaktigt vis. Trådprodukter som har tagits fram för att passa en viss typ av förvaring kan komma att böjas om man lastar för tungt och då kommer det inte att se snyggt ut samtidigt som hela hyllans bärighet kan försämras.
Det är viktigt att man använder sin inredning på rätt sätt och det bör man vara medveten om. När man uppdaterar med nya möbler så kan man ju se till att det blir rätt från start så att möblerna verkligen är gjorda för butikens koncept och produkter.

Skräddarsydd

Skräddarsydda väggstativ och butikshyllor

 2014-10-11

Det är fullt möjligt att få en mycket liten butikslokal att upplevas som luftig och rymlig trots att man presenterar en massa produkter i den. För att kunna lyckas med detta så måste man använda sig av butiksinredning som utnyttjar ytor andra än golvet. Man måste alltså komma upp i höjdled och för detta så behöver man väggstativ på vilka man kan fästa hyllor och hänganordningar. Ibland kan det vara svårt att få fäste i en vägg som kanske är gjord av betong och då behöver man färdiga väggar som fungerar som stativ för de hyllor som man sedan fäster. Leverantörer av butiksinredning kan ta måtten på ens butik och ta fram väggar som kommer att passa in. Sedan bygger man som vore det byggblock för barn och när väggstativen väl finns på plats så kan man göra nästan vad som helst med hyllor och krokar.

Så väljer du rätt leverantör av butiksinredning

 2014-10-11

Då det kan komma att kosta en slant att inreda en butik så vill man förstås se till att få möblerna från en leverantör som jobbar på ett bra sätt. Ju mer hjälp man kan få från start desto bättre, och därför så bör man välja en leverantör av butiksinredning som gör mer än att skicka möbler som man beställer direkt på nätet. Det bästa är när man kan ha ett bra samarbete där man kan få hjälp i det tillfälle att man vill bygga ut, eller då man kanske vill göra om. Förutom att möblerna ska hålla hög kvalitet och vara prisvärda så är det också viktigt att man får leveranser som man kan lita på så att man inte står med en tom butik då det är dags för öppningsfest.

Säker och stadig butiksinredning

 2014-10-11

En ranglig hylla kanske man kan acceptera i sitt garage men då det rör sig om butiksinredning så kan man inte riskera att någon tar tag i en hylla varpå tre hyll-plan rasar samman. För att få säker och stadig inredning till sin butik så ska man vända sig till leverantörer som specialiserat sig på den här typen av möbler. Även om bänkar, bord och hyllor ser ut precis som vanligt så erbjuder de en bättre styrka med hjälp av konsoler som stöttar upp hyllor på ett osynligt sätt. Väggstativ måste förstås installeras på rätt sätt men så länge som man har satt ihop sina möbler så som är tänkt så kan man räkna med en säker butiksmiljö där det inte är farligt att luta sig lite mot ett bord eller att sätta sig på en stol

Ta fram rätt inredning till din butik

 2014-10-11

Det kan vara en spännande uppgift att ta fram ny butiksinredning till en butikslokal, men man kan också komma till slutsatsen att det är svårt att välja rätt. När man ser på inredning så är det inte alltid självklart hur den kommer att te sig i den egna lokalen. För detta kan man behöva en expert på den här typen av möbler som har förmågan att se hur hyllor kommer att se ut i kombination med en viss typ av golv och med rätt butiksbelysning. Innan man hör av sig till en möbelleverantör för butiker så bör man alltså fundera på vilka önskemål man har så att det blir lättare att komma fram till rätt möblemang.

Ytbehandling

Vikten av bra ytbehandling för butiksmöbler

 2014-10-11

När man har skaffat ny inredning till sin butik och snart inser att den inte håller måttet så kan det minst sagt vara irriterande. Trähyllor som skavs och som tappar färg är inte attraktiva och detsamma kan man säga om butiksinredning av metall som förlorar form och färg. Det som är så bra med ytbehandlingar är att de kan motverka den här typen av problem. Det är givetvis så att man först och främst behöver en stadig konstruktion och en tillverkning som leder till bra kvalitet, men om man lägger till behandlingar av ytan så får man en extra barriär mot slitage som verkligen behövs i en butikslokal.

Begagnad butiksbelysning

Begagnad eller ny butiksbelysning?

Butiksinredning. Då man tar över en butikslokal så kanske man tänker att det är bra att butiksbelysningen redan finns på plats med smarta system för dimmers och annat som gör att man kan ställa in ljuset i olika delar av butikslokalen. Om det är så att de varor som man säljer påminner om det som såldes i lokalen tidigare så kanske det går att anpassa sig efter den butiksbelysning som finns på plats, men sanningen är den att det aldrig blir särskilt kul att anpassa sig efter det som varit tidigare då man har ett behov av att utveckla sitt eget butikskoncept. Om man funderar på butiksbelysning begagnad eller ny så kan alltså ny vara det bästa alternativet eftersom detta gör att man kan vara med och påverka hur belysningen läggs upp.

Praktisk butiksinredning

Tips för att skapa en säljande butikslokal

Tips & trix. Vi är alla konsumenter och den som har vissa favoritbutiker där det nästan alltid handlas även då man mest kom för att titta bör tänka på vad som gör att det är så lätt att handla i just dessa butiker. Då man vill skapa en säljande butikslokal så finns det en hel del saker att beakta. Olika kundgrupper har olika behov men de flesta är ute efter att fynda och spara pengar på bra saker. Detta är alltså något som man måste erbjuda på ett synligt sätt. Genom att använda sig av skyltfönster så kan man locka till sig fler kunder som sedan upptäcker att det finns bra mycket mer än lockvaran att handla i butiken.

Vad kostar butiksinredning?

Vad kostar det med butiksinredning?

Pris. En butik behöver inredning som ger god funktion och som dessutom ser bra ut. Har man tur så kanske butikslokalen som man hyr kommer med begagnad butiksinredning som fungerar väl för ens butiksverksamhet. Många gånger så är det dock så att man behöver renovera och inreda med rätt typ av möbler. Vad kostar det då med butiksinredning? Beroende på storlek på butikslokalen så får man räkna med åtminstone 20000 och kanske det dubbla för grundinredning. Vissa delar av inredningen är dyrare än andra och om man vill spara så är det viktigt att man inte skaffar möbler som är undermåliga och som förstör det totala intrycket av lokalens design.

Sittplatser

Butiksinredning som får folk att vilja stanna kvar

 2014-09-22

När en butik är riktigt mysig att vistas i så dröjer man sig gärna kvar och när man väl har lämnat butiken så finner man snart en anledning till att komma igen. Det är klart att man inte kan bygga sin affärsidé enbart på vackra butiksgolv och butiksinredning som kunder trivs med, man måste ju ha en bra tjänst eller produkt att erbjuda, men det kan vara en stor hjälp om man använder sig av inbjudande inredning som är trivsam och även vacker att se på. Beroende på vad man säljer så kan man behöva satsa på saker som:

·         Bekväma sittplatser

·         Smarta lösningar för speglar

·         Butiksbelysning som är behaglig

·         Ett skönt butiksgolv att stå på

·         Smarta hyllsystem

·         Trevliga och privata provhytter

Man kan också tänka på att skapa en stämning och att ha inredning som väcker till tanke. Många tycker om att gå och titta på unika möbler och prydnader som man använder sig av som dekor i sin butik.

Få hjälp med butikslokalen

Fastigheten som din butik ska husera i är ofta ett kapitel i sig. Kanske äger du fastigheten själv, men vanligast är att man hyr sin butikslokal.

Jag behöver support

Här samlar vi tips & trix som vi får skickat till oss från olika håll. För någon kan ett tips vara en självklarhet, för andra är det en lösning på ett bekymmersamt problem. Håll till godo :-)

Annonsera

Ska du bygga en ny butik eller bygga om en befintlig finns det mycket att tänka på. Du behöver ett gäng bra leverantörer, en stor portion inspiration och en ekonomi som håller ihop. Här ger vi dig tips och goda råd.

Kontakta oss

Vill du lära dig mer om hur man tillverkar butiksinredning så finns det många intressanta artiklar att läsa här. Vi presenterar även en lista på företag som har en egen tillverkning av butiksinredning.

 Kontaktinfo

Happy Småland AB

Butiksinredning.se

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 2150 andra.

Happy Småland AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar

www.butiksinredning.se